KISHU MEIDÄN SILMIN

Kishut

Kishut tulivat meille kaiden jälkeen. Mielenkiinto niihin heräsi vähän vahingossakin, aluksi Jussilla enempi.

Terttu on ensimmäinen kishumme ja ei sen ihanteellisempaa koiraa voisi varmaan ollakaan. MUTTA tässä on kääntöpuolena se, että on herännyt kysymys itsellä, onko kishu varmasti oma rotu - vai onko vain Terttu se oma koira?

Kubo tuli helmikuussa 2018 jenkeistä ja sen kanssa alku oli jopa takkuinen ja sai miettimään paljon asiaoita rotua kohtaan..

Samaan aikaan kun pidän kainkoirien itsenäisyydestä ja jäyhyydestä, tykkään kishujen tavasta pistää asiat usein "huumorin villaisella". Omasta kokemuksestani väittäisin, että kishut ovat japanilaisten rotujen humoristisimpia. Niillä on aina vähän pilkettä silmäkulmassa :)

Kishuilla on riistaviettiä siinä kuin kaillakin, mutta omista koiristamme Kubolla ei sitä juurikaan ole. Sitä voidaan pitää valvotusti irti omalla pihalla, eikä se siitä ikinä minnekään ole edes yrittänyt lähteä. Lähinnä sen mielestä on kivointa juosta muiden koirien kanssa, tai leikkiä lasten kanssa.

Kishut ovat yleensä ihmisystävällisiä jopa -rakkaita. Ne tykkäävät olla ihmisten kanssa ja mielellään tehdä paljon asioita.
Ne ovat väsymättömiä puurtajia ja tuntuukin, ettei niiden moottori sammu ikinä.
Kotioloissa ne toki osaavat rauhoittua jonnekin syrjemmälle lepäilemään ja tarkkailemaan kotihommia.