Rangerin kennel - Kuulumiset

Nyt riittää.

Torstai 4.7.2019 klo 11.03 - Kati


Heippa

Yleensä en julkisesti tällaisista asioista kirjoittele, sivuutan ne päänpudistuksella, mutta nyt täytyy hiukan?! tuohtuneena avautua asiasta, johon olen nyt useampaan otteeseen törmännyt. Mustamaalaamiseen ja suoraan valehteluun.

Itse en hyväksy tuollaista toimintaa yhtään. Otin yhteyttä muutamaan muuhun kasvattajaan, joiden kanssa teen muutenkin paljon yhteistyötä, keskustelimme pitkään tästä asiasta, jälleen kerran.
Päätimme julkaista yhdessä tällaisen ”koosteen” asioista joihin jokainen meistä on vastannut rodusta kiinnostuneille soittajille/vieraille – kuka mitenkin. Pointti on ollut kaikkien kohdalla sama, olemme törmänneet ihmetykseen, kuinka vain yksi kasvattaja on kaikessa oikeassa/tekee ainutta oikeaa työtä rodun eteen jne, me muut emme ole yhtään mitään, toimimme väärin – lista on loputon.
Nyt avataan ihan julkisesti tätä listaa.

Toivon syvästi että tämä teksti tavoittaa kyseisen ihmisen, joka ystävällisesti ottaa peilin käteensä ja tuojottaa sitä hetken, kaivaa viimeisetkin ihmisyyden rippeensä ja ryhdistäytyy. Soittaa vaikka jatkossa suoraan meille kaikille jos on jotain kysyttävää/sanottavaa, mielellään keskustelemme asioista, niin kuin teemme jo nyt tällä kasvattajaporukalla. Jaamme kaiken tiedon ja taidon yhdessä. Numerot löytyvät kotisivujen Yhteystiedot osiosta.

***

Saan suht usein yhteydenottoja eri viestimien kautta, kyselyjä kainkoirista rotuna, meidän koirista ja pentuesuunnitelmistamme.

Kerron aina avoimesti kaikesta tiedossani olevista asioista, koskien kaikkia noita edellämainittuja asioita. Myös vioista ja ongelmista tietysti, koskaan kukaan ihminen tai koira ei ole täydellinen.

Nyt viimeisimmät ”oudot” kysymykset koskevat jalostustyötäni.

--- Jalostatko sinä vain punaista väriä? (Osoitettu Kati/Rangerin kennel)

En. En todellakaan. Jos näin tekisi - alkaisi musta väri kainkoirasta katoamaan kokonaan ja näin ollen meillä olisi vain punaisia koiria ilman brindleä.

--- Miksi sinulla on vain punaisia pentuja nyt? (Osoitettu Kati/Rangerin kennel)

Ei mulla ole. Edellisessä - ensimmäisessä pentueessani - oli kaikki kurotoria eli ”niitä mustia”, tässä toisessa pentueessa on ehkä yksi Akatora (punainen) yksi kurotora ja kolme chutoraa (niitä välivärisiä).

Vahva väri ja raidoitus tulee vanhemmista, jotka molemmat sattuvat olemaan chutoria sekä molempien takana löytyy punaisia koiria.

Ja oikeasti - mitä väliä?!

--- Onko pentusi värivirheellisiä kun niillä on valkoiset läntit rinnassa? (Osoitettu Kati/Rangerin kennel)

Eivät ole. Hieman valkoista sallitaan rungossa, joka usein sijaitseekin rinnassa. Jos länttejä on useita - on kyseessä virhe.

--- Miksi käytät sairaita koiria jalostukseen? (Osoitettu kaikki kasvattajat)

Anteeksi mitä??? Olen TODELLA tarkka terveysasioissa ja on suorastaan hävytöntä tulla väittämään minun käyttävän sairaita! (Tästä olen eniten tuohtunut.)

--- Onko totta että kaikki koirasi ovat hermorakenteeltaan heikkoja eivätkä kykene elämään normaalisti? (Osoitettu kaikki kasvattajat)

No ei todellakaan ole totta. Olet tervetullut tutustumaan koiriini milloin vain, varmasti myös kasvattieni omistajat voivat kertoa sinulle kokemuksistaan koiriensa kanssa. Jos joku vetää johtopäätöksiään koirien esim näyttelykäyttäytymiseen näkemättä koiraa normaalielämässä, tai väittää ettei koiralle ole luontevaa olla ujo/tottumaton tai mitä tahansa = valehtelee.

Ja tuo hermorakenne sana, sen käyttö tilanteissa joihin se ei kuulu - on jo huvittavaa. 

Oma taustani palvelus- ja työkoirien kanssa on opettanut paljon kuinka ja missä koiria tulkitaan ja mikä on ihan oikeasti hermorakenne ja mikä vaan muuta.

--- Onko totta että saat Japanista vain pahnanpohjimmaiset pennut joita edes japanilaiset ei huoli? (Osoitettu kaikki kasvattajat)

No ei todellakaan ole! Parhaillaan olen saanut pitkät liudat videoita niinä viikkoina jolloin on aika valita pentu, kolmesta pelkästään omasta tuonnistani olen saanut valita pentuni ensimmäisenä.

Kasvattajat joilta pennut ovat tulleet, ovat kunnollisia kasvattajia jotka eivät myy koiria esim lemmikkikauppojen ikkunoissa, niinkuin ikävä kyllä useat kasvattajat Japanissa vielä tekevät. Jopa kainkoirissa. Jopa ”ne arvostetut kasvattajat” joista olen kuullut puhuttavan.

Ja toisekseen, on todella loukkaavaa Mr Shigeru Katoa kohtaan kertoa tuollaista. Hän on Japanissa tukihenkilöni, toimii kaikkien nihonken rotujen parissa arvostettuna asiantuntija henkilönä.

Hän on Japanin Kennelliiton lisensoima tuontihenkilö, valtion palkkaama metsästäjä (mm. villisiat), tulkki, yrittäjä.

Hän on myös monien kasvattajien tuki- ja yhteistyöhenkilö. Hänet on kutsuttu pitämään puheita eri rotujen vuosijuhliin ja tuomarikoulutuksiin jne. On äärimmäisen loukkaavaa epäillä tällaisen henkilön ammattitaitoa/kontakteja pentuja hakiessa.

--- Onko totta että koiraasi on keinosiemennetty sen heikkojen polvien takia? Ja onko sama koira syönyt kipulääkettä koko elämänsä koska sen netistä poimitut polvikuvat on näytetty jollekin eläinlääkärille ja hän oli sitä mieltä että ne on rikki? (Osoitettu Kati/Rangerin kennel koskien narttua joka oli tuolloin Mirka/Gekkoo No kennel omistama)

Ei, jokainen narttuni on kasvattajahistorian alusta asti (1993 alkaen) astutettu luonnollisesti.

Koira jonka polvista tässä luultavasti on kyse, on edesmennyt Maya, jolla oli 0 polvet ja puoli vuotiaana repi toisen jalkansa metsässä kallion koloon, joka leikattiin, tutkittiin ennen ja jälkeen kahden eri ortopedin voimin ja todettiin sen olevan tapaturma, JOTA SE OLIKIN.

Se miksei se syönyt lääkkeitä? SE EI TARVINNUT koska se ei ollut kipeä!

Kuinka paljon joku voi nähdä vaivaa turhan takia, yrittämällä sabotoida toisten ihmisten elämää? Nyt riittää, oikeasti.

--- Miksi dna testaat koirasi kun se on aivan turhaa tällä rodulla? Ylipäätään ylitutkitko koiriasi? (Osoitettu kaikki kasvattajat)

Onko? Onko tutkimukset turhia? Se testipaketti maksaa noin 100€/koira, jos sillä pystyn näkemään esimerkiksi PRA silmäsairauden joka on tuskallinen koiralle, että en vahingossakaan yhdistä kahta kantajaa yhteen (= syntyy kantajia sekä sairaita) on se minulle jo melkein lottovoitto.

Jokainen kasvattini dna testataan minun toimestani, ennen meiltä lähtöään. Maksan jokaisen kasvattini viralliset terveystutkimukset (silmät, sydän, polvet, kyynäret, lonkat). Koirien terveys on minulle tärkein asia. KUKA voi nykysairauksien ja niiden tutkimisen mahdollistavan teknologian aikana syyttää ketään ylitutkimisesta?! Ja näillä pentuhinnoilla mitä koirat nykypäivänä maksavat, sen pitäisi todellakin olla jokaiselle kasvattajalle mahdollista.

--- Miksi jenkeistä on tuotu vuoden ikäinen narttu tänne eläkkeelle, joka on jo pennutettu Jenkeissä ennen tuota ikää – hylätty sieltä jalostuksesta sen jälkeen, ja tänne tulon ehtona oli sterkkaus – nyt se koira on täällä jalostuskäytössä? (Osoitettu Juho+Riina/Jikino Kensha kennel + Mirka/Gekkoo No kennel)

Anteeksi mitä???
Jenkeistä on tuotu täsmälleen kaksi narttua Suomeen; Ife 4kk iässä ollen Suomen ensimmäinen rodun edustaja (vuonna 2009) sekä Kae 1v1kk iässä tullen todellakin jalostuskoiraksi, eikä sillä todellakaan ole USA:ssa pentuetta! (Uskomaton valhe!)

***

Tällaisiin puheluihin vastaamme välillä. Oikeesti. Ja listaa voisi jatkaa loputtomiin, tässä eilisen puhelun sisältöä...

Olemme ihan väsyneitä tällaiseen. Nyt oikeasti riittää.
Syytökset on välillä sitä luokkaa että ne menis melkeimpä jo kunnianloukkauksen puolelle.

Joillakin ihmisillä on valtava tarve korostaa omaa hyvyyttään, unohtaa näppärästi omien koiriensa sairaudet, tekemiset jne. Kaunistella totuuksia pelkkien valheiden avulla.

Emme aidosti ymmärrä tällaista. Halusimme nyt tuoda jo edes osan näistä ihan julkisesti näkyviin, koska kuulemme tällaista ihan jatkuvasti. Ja vilpittömästi; täysin syyttä suotta.
Meillä on upea rotu käsissämme, joskin vielä harvalukuinen Suomessa – vaalikaamme sitä yhdessä, luodaan sille upea pohja tänne jotta se säilyy meillä ja maailmalla. Emme kuitenkaan itse ole täällä ikuisesti, joten jätetään sitten jälkeemme jotain arvokasta, arvostettua ja hienoa.

Terveisin;


Kati Kraemer / Rangerin kennel – https://www.rangerinkennel.fi/
Mirka Mertanen / Kennel Gekkoo No - https://gekkoono.weebly.com/
Kati Tverin / Kennel Crystal - https://www.kennelcrystal.com/
Riina & Juho Haapakallio / Kennel Jikino Kenska - http://www.kenneljikinokensha.com/

Laitan loppuun naperoista kuvan niin ei mee niin synkäksi, vaikken sitä väriä jalostakaan niin näkyyhän noille aika kivat turkit kehittyvän.. <3

Mukavaa viikkoa kaikille!

leijona_pennut_5.5viikkoa.jpg


Kommentit

4.7.2019 11.31  Virpi Hirvelä

Kiitos Kati kirjoituksestasi, tiedän teidän allekirjoittaneiden tekevän paljon työtä rodun eteen mm. näillä terveystutkimuksilla. Te ajattelette rodun parasta kasvatustyössä ne, mitkä minulle koiran omistajana on tärkeää. Olen halunnut ja saanut perusterveen koiran, jolla myös korvien väli kunnossa. Minua voi uudet pennuista kiinnostuneet ihmiset, tulla nykäisemään hihasta jos satutaan näyttelyissä olemaan, kerron mielelläni oman kokemukseni kotonani olevasta Kain koirasta ja kasvattajasta.
Te allekirjoittaneet saatte täyden tukeni, iso kiitos teille 👍💖


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini