Koroukan Hokkokuou, "URKKI"

FI MVA HeJW-14

ER35649/14
KKA43520

Urkki SKL jalostustietokannassa

Urkki Nihonken databasessa

Syntynyt: 27.11.2013
Väri: Chu-tora
Kasvattaja: Kenichi Itou, Japani
Omistajat: Jussi&Kati Kraemer

DNA-testi TÄÄLTÄ

(Testitulokset ovat pdf-tiedostoina Google Drive kansiossa, voit avata sen oheisesta linkistä ja tutustua siellä tarkemmin.)

Terveystutkimukset:
(ell Jari Aho)

Silmätutkimus - Terve
Polvilumpioluksaatio
- 0/0
Kyynärnivel
- 0/0
Lonkkanivel
- C/B
Sydänkuuntelu - Terve
cord1-PRA/crd4 - terve
prcd-PRA - kantaja

Urkki on machomies isolla ämmällä ja on valikoinut itselleen isännäksi Jussin meidän taloudesta.
Erittäin dominoiva ja itsevarma uros, vieraisiin suhtautuu epäilevästi mutta on silti huomattavan sosiaalinen. Ei suostu missään tilanteessa antamaan piiruakaan periksi.

Urkki tuli meille Japanista Koroukan kennelistä, se on yksi vanhimpia toimivia ns. metsästyskoiria tuottavia kenneleitä. Itou-sanilla on tällä hetkellä kaksi eri linjaa joista molemmista on meillä koirat, Urkki ja narttu Misa.
Kennelnimi Hokkokuo tarkoittaa Pohjoisen maan kuningasta, joka on kasvattajan mielikuva Urho Kaleva Kekkosesta jonka mukaan nimi Urkki tälle koiralle valikoitui.

Urkki haukkui ensimmäisen kerran tarhattua villisikaa 12 viikkoisena, aikaisista merkeistä huolimatta muut metsästyskokemukset ovat jääneet vähäisiksi Urkin keskittyessä enimmäkseen huolehtimaan oman reviirinsä laajentamisesta.

Näyttelymenestystä Urkilla on jonkin verran, ei kuitenkaan ole meidän koirista se joka eniten nauttisi näyttelyissä käymisestä.

Urkki on omimmillaan isäntänsä kanssa kahden pitkillä metsälenkeillä ja meidän omien narttujen kanssa irtaallaan metsässä juostessaan, toisista uroksista se ei lähtökohtaisesti pidä.

Urkkia on käytetty jalostukseen Suomessa meidän omalle Leijona-pentueelle sekä kahteen muuhun kenneliin (Gekkoo No sekä Crystal).

Urkki keväällä 2021 (7v 3kk)

Urkki keväällä 2021 (7v 3kk)

Talvella 2018, Urkki 5v. Kuva: Laura Kemppainen

Keväällä 2020, Urkki 6,5v

Talvella 2018, Urkki 5v. Kuva: Laura Kemppainen

Talvella 2018, Urkki 5v. Kuva: Laura Kemppainen

Urkki 1v