Pentu meiltä?

Koiranpennun ottamista ei kannata hätiköidä, sillä sinähän etsit perheenjäsentä seuraavaksi noin 15 vuodeksi.

Rotuun tutustumiseen kannattaa käyttää aikaa, kysellä ja tutkiskella.

Täydellistä koiraahan kukaan ei voi sinulle luvata, mutta suurempi todennäköisyys saada terve ja reipas kaveri, kun jaksaa vähän tutkia millaisista vanhemmista ja millaiselta kasvattajalta pentunsa valitsee.

Pentueita tässä rodussa syntyy Suomessa harvemmin, joten maltti on valttia ja kannattaa vaikka hiukan odottaakin.

Olemme laatineet pientä kysymysten muistilistaa, joita toivoisimme sinun pohdiskelevan ja ottavan sitten meihin yhteyttä.

Millaisen koiran haluat? Etsitkö lenkkikaveria vai kenties haluatko käydä näyttelyissä? Metsästätkö - haluatko kokeilla sinne uutta rotua? Onko haaveissasi kenties kasvatustyö?

Oletko tutustunut rodun terveystietoihin?

On olemassa uskomuksia ettei näillä roduilla ole perinnöllisiä sairauksia - sanoisimme ennemmin, että niistä tiedetään vielä hyvin vähän, koska rotujen kotimaassa ei koiria juurikaan tutkita. Tieto alkaa vasta nyt tulla esiin, kun mm. täällä pohjolassa koiria tutkitaan.

On tärkeää jakaa tietoa kasvattajien kesken sekä julkisesti teille, mahdollisille pennunostajille, kaikesta terveyteenkin liittyvästä.

Yksikään näyttelytulos tai lenkkeilykilometri ei periydy - huono terveys monesti ikävä kyllä periytyy.

Myymme ja sijoitamme kaikki pentumme SKL:n laatimien sopimusten mukaan, joihin voit tutustua Suomen Kennelliiton sivuilla:

https://www.kennelliitto.fi/kennelliitto/lomakkeet-ja-saannot/sopimukset

Joskus saattaa syntyä myös ns. virheellisiä pentuja - esim. värivirhe, häntämutka, purenta- tai kivesvika jne. Nämä myymme aina vähintään SKL:n määrittelemän -20% alennushinnan mukaan.

Mistä koiranpennun hinta muodostuu ja paljonko pentu maksaa?

Ensimmäisenä tulee ymmärtää, että luultavasti koiran hankintakulu on pienin kaikista. Koiran ruokinta, vakuuttaminen (jota suosittelemme), mahdollinen lääkintä, näyttelykäynnit jne muodostavat koiran elinikänä varmasti suuremman summan kuin koiranpentu itsessään.

Pentujen hinta muodostuu mm. kasvattajan kuluista kyseistä yhdistelmää tehdessään.

Olemme tuoneet rodun edustajia Japanista Suomeen, jolloin koirien hinta + tuontikulut ovat kovemmat kuin täältä Suomesta ostetut. Emme kuitenkaan maksata niitä jokaisella uudella kodilla, vaan olemme jakaneet ne tasaisesti kaikkeen.
Koirien terveystutkimukset, ruokinnat, näyttelykäynnit jne maksavat myös.

Pennut maksavat meiltä 2000€ ja ne ovat aina asianmukaisesti eläinlääkärin tarkastamat, Suomen Kennelliittoon rekisteröidyt ja tunnistusmerkityt, sekä teetämme jokaisesta pennusta DNA-testin, jolla saadaan paljon arvokasta tietoa mahdollisista sairauksista, väristä jne. Kerron mielelläni tästä lisää.

Mukaan saat kattavan pentupaketin asianmukaisine ruokinta- ja hoito-ohjeineen, sekä ensimmäiset ruoat ja kasvattajan ehdottoman avun, tuen ja ystävyyden. Maksamme myös kasvattiemme terveystutkimukset noin 1,5-2 vuoden iässä.

Varausmaksu on 300€ jota ei palauteta ilman ilmenevää vikaa tms. Tämä antaa sinulle turvan, että sinulle todella on tulossa koiranpentu ja taas meille turvan, että varmasti otat varaamasi pennun.

Saanko valita minkä tahansa pennun?
Lähtökohtaisesti pyrimme katsomaan, että oikeanlainen pentu ja koti kohtaa toisensa. Tottakai kuuntelemme mieltymyksiäsi kutakin pentuetta kohtaan, mutta älä pahastu, jos rauhallisempana ihmisenä et saakaan sitä kaikkein aktiivisinta pentua jota olit katsellut.